Για το νηστίσιμο κέικ λεμονιού θα χρειαστείτε
Υλικά για το κέικ
- 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Καλαμποκέλαιο
- 250 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 200 γρ. (το χυμό του) Λεμόνι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 Λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
- 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Υλικά για το γλάσο
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 5-6 κ.σ. χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
1 Στο μίξερ χτυπάτε πολύ καλά το λάδι με την ζάχαρη για 5 λεπτά.
2 Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε.
3 Ρίχνετε μέσα τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού και πάλι ανακατεύετε.
4 Λαδώνετε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε και βάζετε μέσα το μείγμα μας. Το ψήνετε στους 160 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.
Για το γλάσο
5 Λιώνετε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι σε μπεν μαρι και αφού έχει ψηθεί το κέικ σας και το έχετε αφήσει να κρυώσει το περιχύνετε.
Πηγή: chefoulis.gr