Νηστίσιμο κέικ λεμόνι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ζαχάρη
  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 1 βανίλια
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό & ξύσμα)

Για το γλάσο

  • 1 κούπα κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε τo μείγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο.
  6. Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο
  7. Ανακατεύουμε την κρυσταλική ζάχαρη με το χυμό και περιχύνουμε το κέικ. Το αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.
  8. Καλή επιτυχία!

Πηγή: clelia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμο κέικ λεμόνι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κούπα ζαχάρη
  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ. γλυκού baking
  • 1 βανίλια
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό & ξύσμα)

Για το γλάσο

  • 1 κούπα κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε τo μείγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  5. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο.
  6. Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο
  7. Ανακατεύουμε την κρυσταλική ζάχαρη με το χυμό και περιχύνουμε το κέικ. Το αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.
  8. Καλή επιτυχία!

Πηγή: clelia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο