Υλικά
Κουβερτουρα 250 γρ. 52%
Γάλα Αμυγδάλου 375 ml
Βρωμη 220 γρ.
Δεν έχει λάδι, δεν έχει αλεύρι, δεν χρειάζεται ψήσιμο και χρησιμοποιούμε μόνο τρία υλικά για να το φτιάξουμε. Είναι μία εξαιρετική συνταγή για την νηστεία, πολύ νόστιμη που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι όντως μιλάμε για νηστίσιμη συνταγή.
Επίσης αν είστε vegan ή χορτοφάγοι σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα, αυτό το νηστίσιμο αλάδωτο γλυκό σοκολάτας αφού έχει γάλα αμυγδάλου, βρώμη και κουβερτούρα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Αρχικά σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου. Λιώνουμε το μείγμα μας στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε την βρώμη ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα στρογγυλό ταψί 18 εκ, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει καλά. Το στρώνουμε λίγο με την σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφού περάσουν οι 4 ώρες αφαιρούμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε την γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Πηγή: daddy-cool.gr
Δείτε στο βίντεο όλα τα μυστικά για το Νηστίσιμο αλάδωτο γλυκό σοκολάτας του Δημήτρη Μιχαηλίδη: