Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη ταχινόπιτα με σταφίδες

22/04/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Η σούπα του Ιπποκράτη – Ένα φάρμακο που έρχεται από την αρχαιότητα
0
SHARES
Share on Facebook

Για τη ταχινόπιτα θα χρειαστείτε

  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη άχνη
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏ταχίνι
  • 2 ποτήρια ‏χλιαρό νερό
  • 600 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. ‏κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. ‏γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 κοφτά κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
  • ‏ξύσμα 1 πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏σταφίδες κατά προτίμηση ξανθές ή μισές ξανθές μισές μαύρες
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη

Για γαρνίρισμα θα χρειαστείτε

  • ‏κανέλα σκόνη
  • ‏ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το ταχίνι και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μέχρι να διαλυθεί καλά το ταχίνι και να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τα μυρωδικά, τη σόδα, το ξύσμα παρτοκαλιού ή λεμονιού, τις σταφίδες και τη καρυδόψιχα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αλείφετε ένα τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 ή 28 εκ. ρίχνετε μέσα το μείγμα, το στρώνετε ισομερώς, ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε τη πίτα σας σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο της βγει στεγνό και καθαρό.

Βγάζετε τη ταχινόπιτα από το φούρνο και μόλις κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε, προαιρετικά, με σκόνη κανέλας και ζάχαρη άχνη. Τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. Διατηρείται για πολλές ημέρες εκτός ψυγείου, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για να μην ξεραίνεται.

Μπορείτε να φτιάξετε τη ταχινόπιτά σας σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί σε διάσταση 26 ή 28 εκ. ανάλογα πόσο λεπτή θέλετε τη πίτα σας.

Πηγή: sintayes.gr

 

Previous Post

Νηστίσιμες τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Next Post

Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

Next Post
Η σούπα του Ιπποκράτη – Ένα φάρμακο που έρχεται από την αρχαιότητα

Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ