Δροσερή, απαλή σαν τρυφερό άγγιγμα, ελαφριά και πλούσια γευστική: η πουτίγκα/κρέμα σοκολάτας είναι ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, flexitarians και vegans, γλυκατζίδες και μη. Το κυρίαρχο στοιχείο της, η σοκολάτα, είναι ίσως ο λόγος που διαθέτει τόσο μεγάλο φαν κλαμπ, τοποθετώντας την πουτίγκα σε κορυφαία θέση στην λίστα με τα πιο δημοφιλή αγαπημένα γλυκά.
Παρόλο που η κλασική εκδοχή της απαιτεί την χρήση γάλατος ή κρέμας γάλακτος, εμπλουτίζοντας την έτσι με επιπλέον θερμίδες, η παρακάτω συνταγή από την διατροφολόγο Δέσποινα Τερζίδου όχι μόνο δεν περιέχει ίχνος γαλακτοκομικών προϊόντων, μετατρέποντάς την έτσι σε ιδανικό επιδόρπιο για τους vegans και όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας, αλλά διαθέτει ελάχιστες θερμίδες – περίπου 100 ανά κουπάκι.
Υλικά:
500ml ρόφημα αμυγδάλου
40γρ κορν φλάουρ
30γρ κακάο
2κ.σ.ταχινι
50γρ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
40γρ μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ρόφημα, το κορν φλάουρ, το μέλι και το κακάο. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να διαλυθούν τελείως. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά (μέτρια θερμοκρασία) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι, την σοκολάτα και την βανίλια. Ανακατεύουμε ξανά και αδειάζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτηράκια κοντά του κρασιού.
Πηγή: shape.gr