Υλικά
- ¾ κούπας ζάχαρη
- 450 γραμ. μαλακό τόφου
- 225 γραμ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 & ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι, ή περισσότερο (κατά προτίμηση)
- Ξύσμα σοκολάτας (προαιρετικό)
Οδηγίες
Η υφή της πουτίγκας, η οποία πρέπει να γίνει οπωσδήποτε με μαλακό τόφου (όχι με το κλασικό τόφου που διατηρείται σε νερό), είναι απίστευτα καλή. Η μάρκα της σοκολάτας που θα αγοράσετε έχει την περισσότερη σημασία. Δεν μπορούμε να διαφημίσουμε κάποια, αλλά έχετε υπόψιν σας ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την καλύτερη ποιότητα σοκολάτας που μπορείτε να βρείτε – οπωσδήποτε μαύρη σοκολάτα χωρίς γάλα, με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο και με μικρή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Εξάλλου, είναι η γεύση της σοκολάτας, όχι του τόφου, που θα κυριαρχήσει στο γλυκό αυτό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, αναμείξτε τη ζάχαρη με 3/4 κούπας νερό. Βράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε την να κρυώσει λίγο.
Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από το ξύσμα σοκολάτας σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα έως ότου το μείγμα γίνει τελείως λείο, σταματώντας το μηχάνημα για να ξύσετε τις πλευρές του μπωλ εάν είναι απαραίτητο. Χωρίστε ανάμεσα σε 4 έως 6 μπωλάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν σας αρέσει, γαρνίρετε με ξύσμα σοκολάτας πριν από το σερβίρισμα.
Ευχαριστούμε τον Mark Bittman για την συνταγή.
Πηγή: mystikakouzinas.gr