Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη πίτα με πολύχρωμα λαχανικά

16/12/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμη πίτα με πολύχρωμα λαχανικά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου)
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε φέτες
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος τους
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε φετούλες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • 1 φλιτζάνι τραχανά λαχανικών νηστίσιμο ή πλιγούρι
  • αλάτι, πιπέρι ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Αφού πλύνετε, καθαρίσετε και κόψετε τα λαχανικά σας όπως περιγράφεται στα υλικά, βάζετε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε τη μαραθόριζα και τις πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Σβήνετε τότε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε τον τραχανά ή το πλιγούρι. Ρίχνετε και λίγο νερό ακόμα.
Όταν η γέμιση στεγνώσει από τα υγρά, καθώς ο τραχανάς ή το πλιγούρι θα τα απορροφήσουν, τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε καλά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε πάνω του το πρώτο φύλλο κρούστας, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του. Στρώνετε τα υπόλοιπα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα με πινέλο.
Απλώνετε το μίγμα της γέμισης πάνω από τα στρωμένα φύλλα και φέρνετε από πάνω όσα εξέχουν από το ταψί. Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα και σουρώνοντάς τα ελαφρά για να μην εξέχουν από το ταψί.
Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια, πιτσιλάτε με κρύο νερό την επιφάνεια της, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο περίπου για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα φύλλα της.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Aντωνία Κάτη – Συνταγή: Ιωάννα Σταμούλου

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ» ο προϋπολογισμός για το 2021

Next Post

Στρούντελ νηστίσιμο με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

Next Post
Νηστίσιμη πίτα με πολύχρωμα λαχανικά

Στρούντελ νηστίσιμο με μήλα, σοκολάτα και χαλβά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ