Υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα το μέγεθος)
100 ml γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας (ανάλογα την προτίμηση σας)
50 γρ. κακάο
80 μέλι ή πετιμέζι
κανέλα
φράουλες ή άλλο φρούτο
Εκτέλεση:
Φρόντισε τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πραγματικά ώριμα γιατί διαφορετικά η συνταγή θα αποτύχει. Πρέπει όταν τα πιέζεις να είναι μαλακά και το χρώμα τους σκούρο πράσινο. Μερικές φορές περιμένω μέχρι και μία εβδομάδα για να ωριμάσει το αβοκάντο. Αν θέλεις να επιταχύνεις λίγο την ωρίμανση τους βάλτα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο!
Καθάρισε το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος και στρίβοντας τα δύο κομμάτια του προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στα ώριμα αβοκάντο η φλούδα βγαίνει απλά τραβώντας την. Αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να αφαιρέσεις τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι.
Προσθέτεις στο μπλέντερ το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δεις ότι το μείγμα σου έχει ομογενοποιηθεί. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις το ένα αβοκάντο πρώτα και το δεύτερο σιγά σιγά σε κομμάτια. Αν το πρώτο αβοκάντο είναι μεγάλο δε θα χρειαστείς δεύτερο γιατί η μους σου θα έχει γίνει αρκετά πηκτή.
Άλλη συμβουλή είναι να αντικαταστήσεις το ένα αβοκάντο με μία ώριμη μπανάνα. Στην περίπτωση αυτή θα μειώσεις την ποσότητα του μελιού για να μη σου γίνει πολύ γλυκό. Μπορείς αντί για κανέλα να βάλεις βανίλια, άρωμα αμυγδάλου ή καρύδα. Τα δύο τελευταία μπορείς να τα συνδυάσεις με το γάλα σου.
Η νηστίσιμη μους σοκολάτας είναι έτοιμη! Τη σερβίρεις σε ένα μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ή μέχρι όσο αντέξεις. Μπορείς να την γαρνίρεις με φράουλες, κομματάκια μπανάνας ή με όποιο φρούτο προτιμάς.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: pasmina.gr