Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο, μέλι ή πετιμέζι

27/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι με μέλι στη λαδόκολλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

2 ώριμα αβοκάντο (ανάλογα το μέγεθος)
100 ml γάλα αμυγδάλου, καρύδας ή σόγιας (ανάλογα την προτίμηση σας)
50 γρ. κακάο
80 μέλι ή πετιμέζι
κανέλα
φράουλες ή άλλο φρούτο

Εκτέλεση:

Φρόντισε τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πραγματικά ώριμα γιατί διαφορετικά η συνταγή θα αποτύχει. Πρέπει όταν τα πιέζεις να είναι μαλακά και το χρώμα τους σκούρο πράσινο. Μερικές φορές περιμένω μέχρι και μία εβδομάδα για να ωριμάσει το αβοκάντο.  Αν θέλεις να επιταχύνεις λίγο την ωρίμανση τους βάλτα σε μία χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο!

Καθάρισε το αβοκάντο κόβοντας το κατά μήκος και στρίβοντας τα δύο κομμάτια του προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Στα ώριμα αβοκάντο η φλούδα βγαίνει απλά τραβώντας την. Αν δεν τα καταφέρεις μπορείς να αφαιρέσεις τη σάρκα του αβοκάντο με ένα κουτάλι.

Προσθέτεις στο μπλέντερ το αβοκάντο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις μέχρι να δεις ότι το μείγμα σου έχει ομογενοποιηθεί. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις το ένα αβοκάντο πρώτα και το δεύτερο σιγά σιγά σε κομμάτια. Αν το πρώτο αβοκάντο είναι μεγάλο δε θα χρειαστείς δεύτερο γιατί η μους σου θα έχει γίνει αρκετά πηκτή.

Άλλη συμβουλή είναι να αντικαταστήσεις το ένα αβοκάντο με μία ώριμη μπανάνα. Στην περίπτωση αυτή θα μειώσεις την ποσότητα του μελιού για να μη σου γίνει πολύ γλυκό. Μπορείς αντί για κανέλα να βάλεις βανίλια, άρωμα αμυγδάλου ή καρύδα. Τα δύο τελευταία μπορείς να τα συνδυάσεις με το γάλα σου.

Η νηστίσιμη μους σοκολάτας είναι έτοιμη! Τη σερβίρεις σε ένα μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει ή μέχρι όσο αντέξεις. Μπορείς να την γαρνίρεις με φράουλες, κομματάκια μπανάνας ή με όποιο φρούτο προτιμάς.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: pasmina.gr

Previous Post

Λαδόπιτα

Next Post

 Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

Next Post
 Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

 Έφυγε από τη ζωή ο ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ