Νηστίσιμη μηλόπιτα με ταχίνι

2 λεπτά ανάγνωσης

Για τη νηστίσιμη μηλόπιτα με ταχίνι θα χρειαστείτε

Υλικά για τη ζύμη της μηλόπιτας

  • 5 φλυτζάνια του τσαγιού ‏Φαρίνα
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού ‏Ταχίνι
  • 1½ φλυτζάνι του τσαγιού χλιαρό ‏Νερό
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Ζάχαρη

Υλικά για γέμιση

  • 1½ κιλό ‏Μήλα κόκκινα
  • 9 κουταλιές της σούπας ‏Ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ‏Φρυγανιά
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ‏Μέλι
  • 1 κουτάλι της σούπας ‏Κανέλα

Εκτέλεση

1 Σε ένα μπολ βάζετε ταχίνι και το χτυπάτε με το σύρμα, προσθέτετε λίγο λίγο το νερό, το αλεύρι, το baking powder , την ζάχαρη και τα ζυμώνετε.

2 Θέλετε η ζύμη να είναι κάπως σφικτή, την τυλίγετε με μεμβράνη και την σκεπάζετε, την αφήνετε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά.

3 Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια ή τα τρίβετε στον τρίφτη.

4 Τα βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το μέλι, την ζάχαρη, την κανέλα, την φρυγανιά και τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενωθούν.

5 Παίρνετε την ζύμη, την χωρίζετε σε 3 μέρη και ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη.

6 Το κόβετε σε λωρίδες περίπου 10 πόντους και βάζετε την γέμιση, το τυλίγετε σε ρολό, το στρίβετε σαν σαλιγκάρι και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί.

7 Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

8 Χαράζετε πολύ ελαφριά τα κομμάτια και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.

9 Αφού ψηθεί και κρυώσει την πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: chefoulis

 

Μοιραστείτε το άρθρο