Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμη μηλόπιτα

25/04/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμη μηλόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι με πορτοκάλι
  • 2 1/2 πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα

Για τη γέμιση

  • 500 γρ μήλα βάρος καθαρισμένων
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  Χυμό λεμονιού για τα μήλα
  •  Φόρμα ή ταψί διαμέτρου 24 εκ.

Διαδικασία

Για τη ζύμη

  1. Παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα στύβουμε να πάρουμε το χυμό.
  2. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το ταχίνι το μισό ξύσμα πορτοκαλιού και σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. Την τυλίγουμε με σελοφάν και αφήνουμε να μας περιμένει.

Για τη γέμιση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού να μη μαυρίσουν Προσθέτουμε τη ζάχαρη την κανέλα και ανακατεύουμε.

Συναρμολόγηση

  1. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε πάνω σε επιφάνεια εργασίας ή σε πλάστη, με τη βοήθεια χοντρού πλάστη ένα φύλλο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας ή του ταψιού.
  2. Αλείφουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο της ζύμης έτσι που να καλύπτει και τα τοιχώματα του. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού το φύλλο.
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα της γέμισης πάνω στο φύλλο και απλώνουμε καλά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. σκορπάμε από πάνω το υπόλοιπο ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
  4. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο ίσο που να σκεπάζει τη γέμιση και κλείνουμε γύρω γύρω. Τρυπάμε και αυτό το φύλλο παντού με πιρούνι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις στο κάτω ράφι του φούρνου για 45 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο κι αφήνουμε ακόμη 5-10 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε. Για όσους δεν νηστεύουν μπορεί να συνοδευτεί με μια μπάλα παγωτού.

Πηγή: asproylas.gr

Previous Post

Λαδόπιτα

Next Post

Ταραµοκεφτέδες

Next Post
Ταραµοκεφτέδες

Ταραµοκεφτέδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ