Υλικά:
200 γρ. φουντούκια
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια
1 πακέτο κακάο(125 γρ.)
1 1 /2 ποτήρι ζάχαρη
70 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Αλέθουμε τα φουντούκια πολύ-καλά στο μπλέντερ.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα αλλά ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο.
Όταν δέσει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την βάζουμε σ΄ ένα βάζο.
Αφήνουμε την μερέντα να κρυώσει χωρίς να κλείσουμε το βάζο.
Αφού κρυώσει βιδώνουμε το βάζο καλά.
Διατηρείται και εκτός ψυγείου.
Πηγή: panagiamegalohari.gr