Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για 18 τεμάχια

250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς

50 γρ. χυμό πορτοκάλι

250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα.

Βήμα 2

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ.

Βήμα 4

Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Μοιραστείτε το άρθρο