Για τα νηστίσιμα σοκολατάκια θα χρειαστείτε:
- 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
- 250 γρ. ταχίνι
- 50 γρ. γλυκόζη
- 50 γρ. ρούμι, μαύρο
- τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση
1 Τεμαχίζετε την κουβερτούρα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί.
2 Κατεβάζετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτετε το ρούμι.
3 Αφήνετε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται.
4 Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρετε μέσα σε τρούφα έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω.
5 Τα διατηρείτε εκτός ψυγείο, σε δροσερό σημείο του σπιτιού.
6 Σημείωση: Για να φτιάξετε μπεν μαρί, βράζετε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά ώστε να μην πιτσιλάει το νερό, και στερεώνετε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ την κουβερτούρα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Πηγή: steliosparliaros.gr