Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμα ροξάκια

13/08/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμα ροξάκια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
½ ποτήρι νερό χλιαρό
½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
2 κ.γ κακάο σκόνη
1 κ.γ κοφτό κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φλούδα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ διαλύστε τη μαγιά και τη ζάχαρη με το νερό. Προσθέστε το χυμό , το ξύσμα και το λάδι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Κρατήστε 4 κουταλιές από το αλεύρι. Ρίξτε το υπόλοιπο μαζί με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και ζυμώστε. Σε ένα μπολάκι ρίξτε το κακάο, το γαρύφαλλο, την κανέλα να ενωθούν. Χωρίστε τη ζύμη στα δύο. Τοποθετήστε σε δύο χωριστά μπολ. Στο ένα ρίξτε το αλεύρι και στο άλλο το μείγμα με το κακάο. Ζυμώστε καλά.
Ανοίξτε φύλλο τη ζύμη με το αλεύρι. Πλάστε 2 κορδόνια με τη ζύμη του κακάο. Τοποθετήστε επάνω στο φύλλο το ένα αριστερά και το άλλο δεξιά. Με ένα μαχαίρι χωρίστε στη μέση και αρχίστε να τυλίγετε σε ρολά. (δείτε τη φώτο)
Κόψτε φέτες με μαχαίρι πάχους 1,5 εκατοστού περίπου και τοποθετήστε σε αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάστε με μία πετσέτα και αφήστε 1 ώρα να φουσκώσουν.

Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και τη γλυκόζη να βράσουν ώσπου να δέσει το σιρόπι (να μη τρέχει από το κουτάλι). Για να σιροπιάσετε τα ροξάκια θα πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά (ροξάκια και σιρόπι).
Ψήστε τα ροξάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ώσπου να ροδίσουν (περίπου 20 λεπτά). Μόλις βγουν από το φούρνο περιχύστε στο ταψί το καυτό σιρόπι και αφήστε να ρουφήξουν.
Μετά από 30 λεπτά γυρίστε τα ανάποδα για να πάει το σιρόπι παντού και ξανά το ίδιο.

Για τις πιο «χρυσοχέρες» υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να τυλίξουν τα ροξάκια (δείτε παραπάνω φωτό) ώστε να έχουν ένα διαφορετικό σχέδιο.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: mothersblog.gr

Previous Post

Πρώτη φορά πρωτάκι…

Next Post

Νηστίσιμες τηγανίτες με άνηθο

Next Post
Νηστίσιμα ροξάκια

Νηστίσιμες τηγανίτες με άνηθο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ