Υλικά
200 γρ.ελαιόλαδο
120 γρ.χυμο πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη
1/2 ποτ.κρασ.κονιακ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλ. κανέλα
1μπεκιν παουντερ _1/2 κουτ.γλ.σόδα
600 γρ.αλευρι ΓΟΧ
Εκτέλεση
Με σύρμα χειρός ανακατεύουμε και χτυπάμε τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά
αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια βουτηγμένα σε κανέλα και ζάχαρη. Γινονται δύο λαμαρίνες
ψήνονται για 25 λεπτά στους 180 στον αέρα.
Παρέα με τον καφέ και το τσάι
Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.