Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
200 γρ.ελαιόλαδο
120 γρ.χυμο πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη
1/2 ποτ.κρασ.κονιακ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλ. κανέλα
1μπεκιν παουντερ _1/2 κουτ.γλ.σόδα
600 γρ.αλευρι ΓΟΧ

Εκτέλεση
Με σύρμα χειρός ανακατεύουμε και χτυπάμε τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια βουτηγμένα σε κανέλα και ζάχαρη. Γινονται δύο λαμαρίνες

ψήνονται για 25 λεπτά στους 180 στον αέρα.

Παρέα με τον καφέ και το τσάι

Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο