Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
200 γρ.ελαιόλαδο
120 γρ.χυμο πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη
1/2 ποτ.κρασ.κονιακ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλ. κανέλα
1μπεκιν παουντερ _1/2 κουτ.γλ.σόδα
600 γρ.αλευρι ΓΟΧ

Εκτέλεση
Με σύρμα χειρός ανακατεύουμε και χτυπάμε τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια βουτηγμένα σε κανέλα και ζάχαρη. Γινονται δύο λαμαρίνες

ψήνονται για 25 λεπτά στους 180 στον αέρα.

Παρέα με τον καφέ και το τσάι

Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

 

Υλικά

Κομμάτια: 20

120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο

120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού

140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

3 λεπτά ανάγνωσης

Κουλουράκια πορτοκαλιού με βρώμη και σοκολάτα. Αν σας αρέσει η επίγευση του πορτοκαλιού στα γλυκά, τότε θα ενθουσιαστείτε με αυτά τα κουλουράκια. Γίνονται πολύ γρήγορα, ικανοποιούν την ανάγκη μας για γλυκό, είναι ιδανικά για όλες τις ώρες και χάρη στη βρώμη και το αλεύρι ολικής, είναι άκρως χορταστικά. Για την παρασκευή τους δε θα χρειαστείτε μίξερ και είναι σούπερ υγιεινά. Είναι ιδανικά και για μικρά παιδιά λόγω των θρεπτικών τους συστατικών.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, όπως μαγγάνιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε, καροτενοειδή και πολυφαινόλες.

Είναι φυσικό ηρεμηστικό, που αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, το άγχος και την αϋπνία δίχως παρενέργειες

Είναι εύπεπτη, ανακουφίζει από στομαχικές διαταραχές και οι φυτικές ίνες καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης προάγοντας το αίσθημα του κορεσμού και κατ’επέκταση στην καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους

Βοηθά στην καλύτερη και ομαλότερη ρύθμιση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας απότομες αυξομειώσεις και μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης ινσουλοαντίστατσης και σακχαρώδη διαβήτη

Χάρη στις β-γλυκάνες μειώνονται τα επίπεδα λιπιδίων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα

Υλικά

150 γρ ελαιόλαδο

80 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)

150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης

80 γρ χυμό πορτοκαλιού

2 βανίλιες

1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)

τουλάχιστον 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (2 μεγάλα βιολογικά και ακέρωτα)

100 γρ σταγόνες σοκολάτας

300 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ) (ιδανικά κοσκινισμένο)

200 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί ή όποιο αλεύρι έχετε (ιδανικά κοσκινισμένο)

100 γρ αλεύρι ολικής ή όποιο αλεύρι έχετε (ιδανικά κοσκινισμένο)

20 γρ baking powder

Εκτέλεση

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα

2 Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη

3 Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα από το αλεύρι (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφικτή και αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το baking και ανακατεύουμε

4 Πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

5 Ψήνουμε για 15- 17 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά μα όταν κρυώσουν σκληραίνουν

Πηγή: misshealthyliving.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά
200 γρ.ελαιόλαδο
120 γρ.χυμο πορτοκαλιού
200 γρ ζάχαρη
1/2 ποτ.κρασ.κονιακ
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ.γλ. κανέλα
1μπεκιν παουντερ _1/2 κουτ.γλ.σόδα
600 γρ.αλευρι ΓΟΧ

Εκτέλεση
Με σύρμα χειρός ανακατεύουμε και χτυπάμε τα υγρά συστατικά. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά

αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια βουτηγμένα σε κανέλα και ζάχαρη. Γινονται δύο λαμαρίνες

ψήνονται για 25 λεπτά στους 180 στον αέρα.

Παρέα με τον καφέ και το τσάι

Η Συνταγή είναι από Litsa Karamanou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Κομμάτια: 20

120 γρ. (1/2 κούπα + 1 κουτ. σούπας) ηλιέλαιο

120 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού

140 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη άχνη

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

400 γρ. (3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.

Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

2 1/4 ποτήρια λάδι
500 γρ. ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ούζο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια σόδα
1 1/2 κουταλάκι μπεϊκιν πάουντερ
3 κουταλάκια κανέλα
1 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κιλά μαλακό αλεύρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Βάζετε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη.

Αναμιγνύετε
συνεχώς ώσπου να γίνει μια ζύμη λεία.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο.

Συνταγή: nostimotato.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο