Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμα καρυδωτά (αλάδωτα)

12/08/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Το χταπόδι που αγαπούσε ο Π. Λ. Φέρμορ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

160 gr καρυδόψιχα

10-12 φρυγανιές σταρένιες (70gr)

250 gr ζάχαρη

200 ml εμφιαλωμένο νερό

30 gr (1κουταλιά) μέλι

1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη

¼ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

1 κουταλιά ανθόνερο, αν υπάρχει  (ή 3 σταγόνες εσάνς ανθόνερου)

1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδούς

Αχνοζάχαρη ή τριμμένη καρύδα

Επί το έργον

Τρίβουμε στο multi τις φρυγανιές να γίνουν σαν αλεύρι. Τρίβουμε και τα καρύδια να γίνουν σαν ψίχουλα. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τα αρωματικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι. Τα βράζουμε για 7 λεπτά (ο χρόνος μετρά από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός). Προσθέτουμε το μείγμα των καρυδιών και το ανθόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε μέτρια θερμοκρασία για 3-4 λεπτά να ξεκολλά το μείγμα από τον πάτο της κατσαρόλας.

Το αδειάζουμε σε χαρτί ψησίματος και το διαμορφώνουμε ώστε να έχει ίδιο πάχος παντού, εμ ελαφρά βρεγμένα χέρια. Πασπαλίζουμε με καρύδα και πατάμε με τις παλάμες μας να κολλήσει.  Ισιώνουμε τις άκρες και κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια μεγέθους 2Χ2 ή λίγο μεγαλύτερα.

Τα πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα ακόμη και τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα. Εναλλακτικά πλάθουμε μικρές τρούφες και τις κυλάμε σε καρύδα ή άχνη.

Τα φυλάσσουμε σε μπολ που κλείνει ή τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Παρατηρήσεις

  • Μπορεί η παρασκευή να μοιάζει με του παστελιού, αλλά τα καρυδωτά είναι μαλακά κεράσματα ίσως λόγω της φρυγανιάς. Όσοι τα δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν!
  • Όπως έχω ξαναγράψει τα τελευταία χρόνια στις ανεβατές ζύμες, στα σιρόπια και τα λικέρ μου χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό. Έχει διαφορά…
  • Μια παραλλαγή της συνταγής, συστήνει να παραλείψουμε το ανθόνερο και να προσθέσουμε 1-2 κουταλάκια κακάο ή τριμμένη σοκολάτα. Τότε θα τυλίξουμε τα καρυδωτά σε τριμμένη σοκολάτα.
  • Η εσάνς ανθόνερου είναι πολύ πιο έντονη από το ανθόνερο. Αναζητείστε την σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Διατηρεί το άρωμα της περισσότερο από το ανθόνερο και με 1-2 σταγόνες σε λίγο νερό το αντικαθιστά τέλεια.

Πηγή: cretangastronomy.gr

Previous Post

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Next Post

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον η φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον η φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον η φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ