Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμα γλυκά με αμυγδαλόψυχα

02/03/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γαριδομακαρονάδα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για την ζύμη

Φαρίνα 500 γρ

Ελαιόλαδο 130 ml

Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Νερό χλιαρό 150 ml περίπου

Για την γέμιση

Αμυγδαλόψιχα ψημένη 130 γρ (αμύγδαλα ασπρισμένα και περασμένα στο μπλέντερ)

Ζάχαρη 200 γρ

Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού

Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Σιμιγδάλι 100 γρ ψιλό

Ανθόνερο 7 κουταλιές της σούπας ή ροδόνερο

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 180 γρ

Νερό χλιαρό 1 1/2 κούπα του τσαγιού

Λεμόνι 1/2 λεμόνι από τον χυμό και 3 φλούδες

Ανθόνερο 3 κουταλιές της σούπας ή ροδόνερο

Οδηγίες

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι,το ελαιόλαδο,το αλάτι,χλιαρό νερό και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να έχουμε μια ζύμη σφιχτή.

Σε άλλο μπολ φτιάχνουμε την γέμιση, βάζοντας την αμυγδαλόψιχα (διαλύουμε στο μπλέντερ τα ασπρισμένα αμύγδαλα να γίνουν σκόνη και την καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι), το ανθόνερο ή ροδόνερο,την ζάχαρη,το μοσχοκάρυδο,την κανέλα,το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε μέρος από την ζύμη μας σε φύλλο.

Βάζουμε γέμιση από την μια άκρη ως την άλλη άκρη ,κλείνουμε τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.

Το τοποθετούμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα και το χαράζουμε σε μέτρια κομμάτια.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε τα ρολά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Αφού ψηθούν ,τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό,το χυμό λεμονιού,τις φλούδες και το ανθόνερο ή ροδόνερο για περίπου 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.

Αφαιρούμε την λαδόκολλα από τα ρολά μας και ξεκινάμε να τα σιροπιάζουμε (όχι πάρα πολύ ώστε να μείνει η γέμιση τραγανή).

Αφού απορροφήσουν σιρόπι από την μια μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.

Πρέπει να είναι ζεστό το σιρόπι και κρύα τα ρολά μας. Κόβουμε σε κομμάτια κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

*Δεύτερος τρόπος παρασκευής:

Αφού ανοίξουμε το φύλλο , με ένα ποτήρι κόβουμε σε μικρότερα στρογγυλά κομμάτια.

Βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγο από την γέμιση και κλείνουμε καλά θωρακίζοντας την γέμιση στην ζύμη.

Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (180 βαθμοί , 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).

Αφού ψηθούν , τα βγάζουμε, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

*Μπορούμε να τα διατηρήσουμε εκτός ψυγείου για αρκετές ημέρες.

Πηγή: mytastegr.com

 

Previous Post

Παραδοσιακό κανταΐφι σιροπιαστό με καρύδια

Next Post

Κουλουράκια κρασάτα

Next Post
Γαριδομακαρονάδα

Κουλουράκια κρασάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ