Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Νηστίσιμα γλυκά μάφινς με αβοκάντο και λεμόνι

01/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι

1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλιά γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλιά γλυκού αλάτι

5 κουταλιές σούπας αβοκάντο, ώριμο, λιωμένο καλά με πιρούνι (μισό αβοκάντο των 180 γρ περίπου)

2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο

200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουταλιά σούπας μέλι

1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, φρέσκο

1 κουταλιά γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανίλια σε σκόνη)180 ml νερό

2 κουταλιές γλυκού παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Για το γλάσο

60 γρ ζάχαρη άχνη

2-3 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού, φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C στον αέρα (180 C αντιστάσεις).

Ανακατεύουμε με σύρμα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, κορν φλάουρ, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι) σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το λιωμένο αβοκάντο, τη ζάχαρη και το Ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο. Χτυπάμε με το σύρμα να διαλυθούν οι σβόλοι του αβοκάντο. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν χρησιμοποιούμε βανίλια σκόνη την προσθέτουμε στα στεγνά υλικά). Ξαναχτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά και αναδεύουμε με το σύρμα μέχρι να μη βλέπουμε αλεύρι. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο και ενσωματώνουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά. Ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα βουτηγμένη στο κέντρο ενός μάφιν. Αν βγει στεγνή ή με λίγα στεγνά ψίχουλα, τα μάφινς είναι έτοιμα. Αφήνουμε στις φόρμες για 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Όταν έχουν κρυώσει τα μάφινς, ανακατεύουμε καλά την άχνη ζάχαρη με 2 κουταλιές γλυκού λεμόνι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Προσθέτουμε χυμό αν χρειαστεί, σταγόνα σταγόνα, αν το θέλουμε πιο υδαρές. Απλώνουμε στα μάφινς και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

*Tip
Οι ποσότητες στην ζαχαροπλαστική πρέπει να είναι ακριβείς. Μια κουταλιά της σούπας είναι 15ml και μια κουταλιά του γλυκού 5ml.

Πηγή: minervahorio.gr

 

Previous Post

Ρεβίθια στη γάστρα

Next Post

Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ