Υλικά
30 κομματια
150 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
370 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
600 γρ. νερό
450 γρ. κουβερτούρα υγείας
40 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι κανέλα
50 γρ. σταφίδες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε πολύ σιγά το νερό.(Προσοχή πιτσιλάει)
Αφού προσθέσουμε το νερό ρίχνουμε την ζάχαρη, σταφίδες, κανέλα, ξύσμα και τις 2 βανιλίνες.
Tα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.
Το ξαναβάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά και το μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε μέσα σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ.
Το πατάμε πολύ καλά με μια μαρίζ και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στο σιμιγδάλι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τον χαλβά σε κομματάκια μικρά μέσα στο πυρέξ και τον βάζουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά.
Λίγη ώρα πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο.
Βγάζουμε τον χαλβά από την κατάψυξη και βγάζουμε ένα ένα τα κομμάτια βουτώντας τα στην κουβερτούρα.
Τα αφήνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!
Πηγή: cookpad.com