Υλικά για 20 κομμάτια
600 γρ. αλεύρι σκληρό
400 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι 550-600 γρ. νερό
Για τη γέμιση
1 κ. ξινομυζήθρα στεγνή
300 γρ. μέλι θυμαρίσιο
Ελαιόλαδο για τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αλεύρια, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε το αλεύρι με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το ζυμάρι μαλακό.
Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
Ζυμώνουμε καλά την ξινομυζήθρα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 20 μπαλάκια και φτιάχνουμε και 20 μπαλάκια από το τυρί. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζυμάρι στο χέρι μας, το ανοίγουμε πατώντας το, τοποθετούμε μια μπάλα τυρί και το κλείνουμε με κυκλικές κινήσεις μέσα στο ζυμάρι μέχρι να γίνει μια μπάλα.
Την πατάμε απαλά με το χέρι μας και κάνουμε πιτάκι.
Συνεχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη, ρίχνοντας λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.
Σε τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε την πίτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μέλι.
Πηγή: www.lifo.gr