Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερό
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλεύρι (όσο πάρει)
1 σφηνάκι ρακή
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
300 γρ. μυζήθρα
1 κ.γ. κανέλα *
2 κ.σ. ζάχαρη *
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
μέλι για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη δηλαδή, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.
Για τη γέμιση: Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Παίρνουμε τη μυζήθρα και την πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια.
Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με λίγο μέλι.
* Προαιρετικά: Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε δυόσμο. Σε αυτή τη περίπτωση, παραλείπετε τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Πηγή: sintayes.gr