Υλικά
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
2 αβγά
½ κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού λάδι
Για τη γέμιση
1 κιλό μυζήθρα
2 αβγά
1 κουταλάκι κανέλλα
Λίγο ψιλοκομμένο
δυόσμο
Μέλι
Εκτέλεση:
Xτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό. Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη
μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια.Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στον κυκλικό
δίσκο και στη συνέχεια το διπλώνουμε, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση και να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε τα πιτάκια. Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι.
Πηγή: cretan-nutrition.gr