Υλικά
Για τη ζύμη
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλεύρι ( όσο πάρει )
1 σφηνάκι ρακή
Αλάτι
Για τη γέμιση
300 γραμμ. μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί όλα τα υγρά υλικά για τη ζύμη, δηλαδή το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρακή και προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφριά και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια και δεν θα είναι πολύ μαλακό.
Σε ένα άλλο πιάτο λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλάκια τη μυζήθρα.
Παίρνουμε το ζυμάρι, ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε δίσκους των 7 εκατοστών περίπου. Τοποθετούμε ένα μπαλάκι μυζήθρας σε κάθε φύλλο και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε, αφού ρίξουμε από πάνω λίγο μέλι.
Πηγή: koolnews.gr – Συνταγή Μυρσίνη Λαμπράκη