ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
125 γραμμ. ζάχαρη
400 ml γάλα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
1 κιλό ανάλατη μυζήθρα
4 κρόκους αυγών
1 φλιτζάνι μέλι
λίγη κανέλα
1 αβγό για την επιφάνεια
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Παρασκευή της ζύμης :
Ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, τα αβγά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει απαλή ζύμη που ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Κόβουμε δισκάκια με διάμετρο 8 εκ.
Γέμιση :
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα. Διπλώνουμε τα φύλλα και πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν. Βάζουμε τα πιτάκια σε ένα ταψί. Χτυπάμε τα αβγά με 2-3 κουταλιές νερό και αλείφουμε τα πιτάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγή: sidages.gr