Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μυρμηγκάτο

29/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τυρόπιτα Στριφτή
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

για το κέικ
300 gr. αλεύρι φαρινά
125 gr. βούτυρο
115 gr. ζάχαρη
80 ml. γάλα
50 ml. ΜΕΤΑΧΑ
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κάψουλες βανιλλίνη
150 gr. τρούφα
Ελάχιστο αλάτι

για το σιρόπι
350 gr. ζάαχαρη
280 ml. νερό
1 μικρό ξυλάκι κανέλα

για την επικάλυψη
120 gr. βούτυρο
130 gr. ζάχαρη
18 gr. κακάο άγλυκο
35 gr. νισεστέ ή κόρν φλάουρ
400 ml. γάλα φρέσκο
1 κάψουλα βανιλλίνη

Τρούφα επιπλέον για την διακόσμηση

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Ξεκινάμε βράζοντας τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, ένα-ένα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι, κατόπιν ανακατεύουμε το αλεύρι με την τρούφα.

Προσθέτουμε στον κάδο το γάλα, χλιαρό, το κονιάκ τις κάψουμε βανιλλίνης, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το αλεύρι, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ή αντικολλητικό μέτριο τετράγωνο ταψί.

Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 50 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το καυτό κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε ελαφρά και το σιροπιάζουμε.

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα της επικάλυψης, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα και περιχύνουμε το κέικ.

Αφού κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί η κρέμα, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Διακοσμούμε την επιφάνεια με τρούφα.

Πηγή: funkycook.gr

Previous Post

Μελόπιτα (βίντεο)

Next Post

Στριφτή τυρόπιτα

Next Post
Τυρόπιτα Στριφτή

Στριφτή τυρόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ