Υλικά:
4 μπριτζόλες χωρίς κόκαλο, πάχους 2 εκ.
¼ φλιτζανιού τσαγιού μαύρο πιπέρι χοντροκομμένο
1 και ½ κουτάλι σούπας λάδι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
500 γρ. μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 εσαλότ κομμένο
1κουταλιά σούπας μαϊντανός κομμένος
2 κουτάλια της σούπας κονιάκ
1 φλιτζάνι τσαγιού πηχτή κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 70ο C.
Καλύπτετε και τις 2 πλευρές της μπριτζόλας με το χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι και το πιέζετε.
Βάζετε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το κρέας όταν το λάδι είναι καυτό.
Τηγανίζετε το κρέας για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, το γυρίζετε, το αλατίζετε και συνεχίζετε το τηγάνισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και κρατάτε τις μπριτζόλες ζεστές στο φούρνο. Προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα μανιτάρια, το εσαλότ και τον μαϊντανό και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνετε στο μίγμα αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε και το κονιάκ και τα τηγανίζετε για 1 λεπτό.
Προσθέτετε και τη κρέμα, αλάτι και πιπέρι και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βγάζετε τις μπριτζόλες από το φούρνο και αδειάζετε τους χυμούς του στη σάλτσα. Ξαναβάζετε τις μπριτζόλες στο φούρνο και ανακατεύετε τη σάλτσα και τηγανίζετε για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε τη σάλτσα στις μπριτζόλες και σερβίρετε.
Πηγή: Γραφείο Ενημέρωσης και Προβολής Γεωργικών Προϊόντων, Περιφέρειας Κρήτης