Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουρέκι σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο

09/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρέκι σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 700γρ. αλεύρι σκληρό
  • 300γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 10γρ. αλάτι
  • 500ml νερό

Για τη γέμιση

  • 1κ. γλυκιά μυζήθρα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια

Για το σιρόπι

  • 400ml νερό
  • 400γρ. ζάχαρη
  • Φλούδες από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα αλεύρια και ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί το ζυμάρι.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες. Παίρνουμε μια μπάλα και αλευρώνουμε μια επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο μεγαλύτερο από το ταψί. Με λίγο ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, λαδώνουμε ελαφριά το φύλλο και απλώνουμε ένα δεύτερο  φύλλο από πάνω.

Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και απλώνουμε τη γέμιση στο ταψί.

Γυρίζουμε  πάνω στη μυζήθρα τα μέρη που περισσεύουν  από το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε ελαφριά και απλώνουμε πάνω το τρίτο φύλλο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Γυρνάμε το πρώτο φύλλο που τοποθετήσαμε στον πάτο ταψιού και δημιουργούμε τον κόθρο. Λαδώνουμε το μπουρέκι  και ραντίζουμε με λίγο νερό. Κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα και μια ώρα περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για πέντε λεπτά.

Όταν ψηθεί το μπουρέκι περιχύνουμε με το σιρόπι. Ισχύει και εδώ ζεστό το μπουρέκι και κρύο το σιρόπι ή το αντίθετο. Αφήνουμε στην άκρη το ταψί για μια ώρα να απορροφήσει το σιρόπι πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη διατηρεί το blog Κρητικές Γεύσεις

 

Previous Post

Ντολμαδάκια

Next Post

Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Παρασκευή

Next Post
Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Τρίτη

Διακοπές ρεύματος στη Μεσαρά σήμερα Παρασκευή

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ