Υλικά
Κρέας χοιρινό ή μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
Μπύρα 1/2 κουτί
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ όσο πάρει
Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας για χρώμα
Γραβιέρα 2 κουταλιές σούπας τριμμένη
Λεμονοπίπερο
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Το κρέας που περίσσεψε από προηγούμενη μέρα είτε είναι χοιρινό, μοσχάρι ή κοτόπουλο, είτε είναι ψητό, στα κάρβουνα ή βραστό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες).
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μπύρα, την κέτσαπ και το τριμμένο τυρί για να φτιάξουμε το κουρκούτι.
Ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος, φτιάχνουμε την ανάλογη ποσότητα από κουρκούτι το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ ζουμερό αλλά περίπου σαν το μείγμα για κέικ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέσα στο κουρκούτι το λεμονοπίπερο και τις μπουκιές από το κρέας.
Τις αφήνουμε για περίπου 60 λεπτά εκεί μέσα.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις μπουκιές μας και από τις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα.
Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή: chefoulis.gr