Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

11/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια
0
SHARES
Share on Facebook

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Previous Post

Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια

Next Post

Συκωταριά κρασάτη

Next Post
Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί με μανιτάρια

Συκωταριά κρασάτη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ