Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

11/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα
0
SHARES
Share on Facebook

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ ή Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

40 γρ. βούτυρο για την κρέμα

250-300 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανίλιες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κρυώσει και να αφήσουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.

Για το φύλλο κρούστας 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Πλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.

Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)

Για τη σφολιάτα 

Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και κόβουμε το περίσσευμα.

Πηγή: xrisizimi.gr

Previous Post

Σκαλοπίνια με πορτοκάλι

Next Post

Κοτόπουλο κρασάτο με μαυροδάφνη

Next Post
Κοτόπουλο κρασάτο με μαυροδάφνη

Κοτόπουλο κρασάτο με μαυροδάφνη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ