Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (με έτοιμο φύλλο)

12/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (με έτοιμο φύλλο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Τεμάχια: 5

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 βανιλίνες
  • ζάχαρη άχνη, κανέλα για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (Με έτοιμο φύλλο), ξεκινάμε βάζοντας το γάλα, τη ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και το κορν φλάουρ σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  2. Αδειάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Μετά από μία ώρα ανακατεύουμε την κρέμα για να αφρατέψει.
  5. Βουτυρώνουμε δύο φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.
  6. Απλώνουμε το 1/5 της κρέμας πάνω στα φύλλα, φτιάχνοντας ένα παραλληλόγραμμο στο κέντρο.
  7. Φέρνουμε τις τέσσερις πλευρές των φύλλων προς το κέντρο για να καλύψουμε την κρέμα έτσι που στο τέλος να σχηματίσουμε ένα παραλληλόγραμμο πακετάκι. Κάθε πλευρά που διπλώνουμε, τη βουτυρώνουμε.
  8. Μεταφέρουμε την μπουγάτσα σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, με τις διπλωμένες άκρες προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε την επιφάνειά της.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τέσσερις μπουγάτσες.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
  11. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα, κόβουμε σε μπουκιές και σερβίρουμε

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Κιμαδόπιτα

Next Post

Πίτσα της στιγμής με εύκολη ζύμη

Next Post
Πίτσα της στιγμής με εύκολη ζύμη

Πίτσα της στιγμής με εύκολη ζύμη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ