Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα νηστίσιμη

27/11/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κάψουλες βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα (χωρίς αυγά και γάλα στη σύστασή της)
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνουμε τη μία σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Τυλίγουμε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και την κόβουμε σε κομμάτια. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Μυστικά:

  • Υπάρχουν σφολιάτες που περιέχουν αυγά και γάλα, αν και οι περισσότερες όχι. Καλύτερα λοιπόν να διαβάσουμε τι αναγράφεται στη συσκευασία προτού αποφασίσουμε ποια θα αγοράσουμε.
  • Είναι ωραίο, αντί να πασπαλίσουμε με κανελοζάχαρη, να βάλουμε λίγη μέσα στο κάθε κομμάτι, ανάμεσα στο επάνω φύλλο και την κρέμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 

Next Post

Νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο, μέλι ή πετιμέζι

Next Post
Νηστίσιμο γλυκό σοκολάτας χωρίς ζάχαρη 

Νηστίσιμη μους σοκολάτας με αβοκάντο, μέλι ή πετιμέζι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ