Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

06/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και δυόσμο (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • λίγο βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα

  • 500ml γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού
  • 50γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 30γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το χυμό του πορτοκαλιού ώστε να γίνει ρευστό το μίγμα.
Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνετε στο κέντρο του τη μισή κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο.

Φέρνετε μία μία τις πλευρές της ζύμης που εξέχουν πάνω από τη γέμιση, αλείφετε τις άκρες με λίγο νεράκι να κολλήσουν και στο τέλος αναποδογυρίζετε τη μπουγάτσα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Βουτυρώνετε τις μπουγάτσες και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις σερβίρετε ζεστές, πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κανέλα και, κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Εκμέκ κανταΐφι σοκολάτας

Next Post

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Next Post
Κεφτεδάκια με σάλτσα γιαούρτι και δυόσμο (βίντεο)

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ