ΥΛΙΚΑ
1 συσκ. γιαούρτι 2% 200g
250 ml γάλα ΦΑΓΕ 10 πλήρες
120 γρ ζάχαρη
120 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά
500 γρ φύλλο κρούστας
1 κτσ βούτυρο λιωμένο
1 κτγ ροδόνερο, προαιρετικά ζάχαρη άχνη, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και πασπαλίζετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
Προσθέτετε τα αυγά και το γιαούρτι.
Βουτυρώνετε τον πάτο ενός ταψιού και καλύπτετε με φύλλα κρούστας.
Γεμίζετε με το μείγμα και καλύπτετε με βουτυρωμένα φύλλα κρούστας από πάνω.
Διπλώνετε τις άκρες, βουτυρώνετε και ραντίζετε με νερό.
Χαράσσετε με ένα μαχαίρι σε σχήμα ρόμβου.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC για 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Αφήνετε την μπουγάτσα να κρυώσει και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Πηγή: greece.fage