Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα με κρέμα

02/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:
1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά

6 ποτήρια γάλα.

12 κουταλιές σούπας καστερ/κορν φλαουρ

18 κουταλιές σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές σούπας βούτυρο.

λίγο ακόμα βούτυρο, καβατζα για το πασάλειμμα των φύλλων.

4-5 αυγά (γιατί όλα τα αυγά δεν είναι ιδία)

λίγο κανέλα

κανέλα και αχνή για στόλισμα

Αυτό άδω βγαίνει ένα ταψί μπουγάτσα, στις διαστάσεις του ταψιού της θείας μου. Εάν θέλετε περισσότερη/λιγότερη κρεμά ακλουθείτε τους παρακάτω κανόνες:
Για κάθε ποτήρι γάλα αντιστοιχούν 2 κουταλιές σούπας καστερ/κορν φλαουρ.

Για κάθε ποτήρι γάλα αντιστοιχούν 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 5 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα. Το γάλα δεν πρέπει να βράσει και αφρίσει.

Στο άλλο το ποτήρι διαλύουμε καλά την καστερ.

Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι και κρόκο).

Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε την κανέλα.

Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε με προσοχή τα χτυπημένα αυγά σιγά – σιγά και ανακατεύουμε συνεχεία μην γίνουν ομελέτα.

Το έχουμε σε αισχρά χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Βάζουμε ένα φύλλο.

Το βουτυρώνουμε.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να έχουμε 4 βουτυρωμένα φύλλα.

Βάζουμε την κρεμά.

Βάζουμε αλλά 4 βουτυρωμένα φύλλα.

Το βάζουμε στο φούρνο σε μετρία θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει το πάνω φύλλο.

Το βγάζουμε

Με το καλό μας χέρι (αυτό που γράφουμε, κάνουμε το σταυρό μας) πιάνουμε την αχνή ζάχαρη και με το άλλο την κανέλα.

Με διαδοχικές κινήσεις καράτε κιντ (WAX-ON / WAX-OFF) βάζουμε την τελευταία πινελιά στο έργο τέχνης.

Πηγή: i-diadromi.gr

 

 

Previous Post

Τραγανές γαριδοκροκέτες

Next Post

Αυγά με σύγκλινο και τσιγαριστά χόρτα

Next Post
Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός

Αυγά με σύγκλινο και τσιγαριστά χόρτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ