ΥΛΙΚΑ: Για 8 με 9 μερίδες
4 Κούπες γάλα
¼ Κούπας βούτυρο
2/3 Κούπας ζάχαρη
2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 αυγά
2 κροκάδια
½ Κιλό φύλλο κρούστας
2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βράστε το γάλα.
Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.
Σιγοβράστε ανακατεύοντας μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.
Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μια πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί 31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.
Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.
Ψήστε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.
Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.
Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com