Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα

01/10/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Previous Post

Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Next Post

Τυρομπουκιές

Next Post
Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Τυρομπουκιές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ