Υλικά
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 80 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
- τουλάχιστον 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (2 μεγάλα βιολογικά και ακέρωτα)
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 300 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ) (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 200 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί ή όποιο αλεύρι έχετε (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 100 γρ αλεύρι ολικής ή όποιο αλεύρι έχετε (ιδανικά κοσκινισμένο)
- 20 γρ baking powder
Διαδικασία
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
2 Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
3 Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα από το αλεύρι (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφικτή και αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το baking και ανακατεύουμε
4 Πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
5 Ψήνουμε για 15- 17 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά μα όταν κρυώσουν σκληραίνουν
Πηγή: misshealthyliving.gr