Συστατικά
3/4 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1/4 φλ. ζάχαρη
½ λεμόνι, ο χυμός και το ξύσμα
1/4 φλ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
Βήματα
Βήμα 1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Ακολούθως, προσθέτετε το βούτυρο κι ανακατεύετε με τα δάχτυλα, ώσπου το μίγμα να μοιάζει με ψίχουλα. Μετά ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τα αβγά.
Βήμα 2 Ανακατεύετε καλά, ώσπου να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Ύστερα βουτυρώνετε καλά μια λαμαρίνα. Τοποθετείτε ένα στόμιο σε σχήμα αστεριού στο κορνέ. Το γεμίζετε με τη ζύμη και σχηματίζετε ροζέτες στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους.
Βήμα 3 Αν δεν έχετε κορνέ μπορείτε να τοποθετείτε τη ζύμη στη λαμαρίνα με ένα κουτάλι (χωρίς να την απλώσετε). Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν.