Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 140 γρ.καστανή ζάχαρη
- 2βανίλιες
- 1πρέζα αλάτι
- 400 γρ.αλεύρι μαλακό Νο 2
- 100 γρ.φυστίκια Αιγίνης, τριμμένα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το αλεύρι και τα φυστίκια και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
- Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα, σε πάχος μισό δάχτυλο
- Κόβουμε μπισκότα με κουπάτ ή ποτήρι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180°C και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά
Πηγή: alevri.com