Υλικά συνταγής:
Σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο: 185 γρ.
Ζάχαρη: 3/4 κούπας
Αυγό: 1 μεγάλο
Εκχύλισμα βανίλιας: 1/2 κουταλάκι
Κοσκινισμένο αλεύρι: 2 κούπες και 2 κουταλιές επιπλέον
Χρωματιστά ζαχαρωτά κομφετί: 3/4 κούπας
Οδηγίες:
1. Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε το αυγό και όταν ενσωματωθεί καλά και το εκχύλισμα βανίλιας.
2. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το ανακατεύετε με σπάτουλα να αναμειχθεί. Ανακατεύετε και τα κομφετί με τις 2 κουταλιές αλεύρι και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν κι αυτά.
3. Σκεπάζετε το μείγμα και το βάζετε στο ψυγείο για μία ώρα. Το βγάζετε και το κάνετε ρολό μήκους 35 εκ. περίπου. Το τυλίγετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλη μία ώρα.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς (160 με αέρα) και στρώνετε 2 λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
5. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβετε σε δίσκους 1 εκατοστού πάχος. Τους αραδιάζετε στις λαμαρίνες και τα ψήνετε για 15 περίπου λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο μέσα στα ταψιά και στη συνέχεια τα βγάζετε σε σχάρα. Τα φυλάτε σε αεροστεγή δοχεία.
6. Μπορείτε να κάνετε μπισκότα σε διάφορα σχήματα και όχι στρόγγυλα, αν αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά την ανοίξετε σε φύλλο, πάχους 1 εκ. Κόβετε μπισκότα με κουπ πατ και τα ψήνετε όπως παραπάνω.
Πηγή: radicio.com