Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

28/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο

Καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα

Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου

Ζάχαρη 200 γρ

Καστανή ζάχαρη 200 γρ

Αυγά 2 μεγάλα

Νιφάδες βρώμης 300 γρ

Αλάτι 1 πρέζα

Ξηρή μαγιά στιγμής 1/2 φακελάκι

Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη

Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού

Για την γέμιση και την επικάλυψη

Πραλίνα φουντουκιού 450 γρ

Κουβερτούρα 300 γρ

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

Βάζουμε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές  κινήσεις ανακατεύουμε.

Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάμε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά,  μέχρι να πάρουν  χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ενώνουμε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα  μέχρι την μέση.

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Previous Post

Πορτοκαλόπιτα με μαύρη σοκολάτα

Next Post

Μπακλαβαδάκια ρολό με αμύγδαλο και κεράσι

Next Post
Μπακλαβαδάκια ρολό με αμύγδαλο και κεράσι

Μπακλαβαδάκια ρολό με αμύγδαλο και κεράσι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ