Υλικά:
Για την βάση μπισκότου oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα σκόνη στο μούλτι
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
ή αν δεν το θέλετε με μπισκότα oreo:
350 γρμ. μπισκότα digestive, τριμμένα σκόνη στο μούλτι
50 γρμ. ζάχαρη άχνη
25 γρμ. κακάο
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα cheesecake:
700 γρμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρμ. ζάχαρη
80 γρμ. γιαούρτι
25 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
170 γρμ. σταγόνες καραμέλας
170 γρμ. σταγόνες σοκολάτας
170 γρμ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
Για το γαρνίρισμα:
1 κουτ. σ. σταγόνες καραμέλας
1 κουτ. σ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουτ. σ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
1 1/2 κουτ. γλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. αμύγδαλα άσπρα καβουρδισμένα, ή κάσιους, χοντροκομμένα στο μούλτι
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότου:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. βαθμούς.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά τα μπισκότα oreo, με το λιωμένο βούτυρο, ή τα digestive τη ζάχαρη, και το κακάο.
3. Τα αδειάζουμε σε μια φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. και τα πατάμε καλά με ένα κουτάλι, ή ποτήρι να κάτσουν, φτιάχνοντας και ένα τοίχωμα στο τσέρκι 3 εκ. ύψος περίπου.
4. Ψήνουμε το μπισκότο για 4-5 λεπτά μόνο. Το αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Κρέμα cheesecake:
1. Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τη βανίλια, και το αλάτι. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Χωρίζουμε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη.
4. Λιώνουμε προσεχτικά στον φούρνο μικροκυμάτων τις σταγόνες σοκολάτας, και της καραμέλας, σε τρία διαφορετικά μπολ.
5. Στο ένα μέρος κρέμας που χωρίσαμε, ρίχνουμε την λιωμένη καραμέλα, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί.
6. Στο άλλο μέρος την μαύρη σοκολάτα και ανακατεύουμε, και στο τρίτο την λευκή σοκολάτα, και ανακατεύουμε.
7. Ρίχνουμε επάνω στο μπισκότο το μίγμα με την καραμέλα, και το ισιώνουμε με σπάτουλα.
8. Μετά ρίχνουμε το μίγμα με την μαύρη σοκολάτα, ισιώνουμε, και τέλος το μίγμα λευκής σοκολάτας, και ισιώνουμε.
9. Ψήνουμε στους 180° C. βαθμούς, για 50 – 55 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η κρέμα.
10. Το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά. Περνάμε προσεχτικά ένα μαχαίρι γύρω-γύρω και ενδιάμεσα από το τσέρκι, με την κρέμα να ξεκολλήσει, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Γαρνίρισμα, ολοκλήρωση:
1. Λιώνουμε χωριστά τις κάθε σταγόνες, (σοκολάτας, και καραμέλας) με μισό κουταλάκι βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν, και γαρνίρουμε το cheesecake με λεπτές γραμμές σταυρωτά, από το κάθε μίγμα.
3. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
4. Αφαιρούμε το τσέρκι, κόβουμε σε μερίδες, και σερβίρουμε με λίγους ξηρούς καρπούς από πάνω.
Πηγή: sokolatomania.gr