Υλικά για 25 κομμάτια
375γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
80γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο αγελαδινό μαλακωμένο
125γρ. σησαμέλαιο
1 κρόκος αβγού
½ φλιτζανάκι του καφέ λικέρ μαστίχα
1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
½ κουτ. γλυκού μαστίχα σκόνη ή κοπανισμένη
Για την επικάλυψη:
300γρ. κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτετε το σησαμέλαιο και χτυπάτε για λίγο ακόμη να ενωθούν τα υλικά. Με το μίξερ σε λειτουργία ρίχνετε τον κρόκο του αβγού, τη σόδα διαλυμένη στο λικέρ και τη σκόνη της μαστίχας.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά σας σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το σιγά σιγά από σουρωτήρι ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ταψάκι.
Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμη και πλάθετε μπαλάκια που αραδιάζετε στο ταψάκι.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Ξεφουρνίζετε τα μπισκότα και αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε τα την κουβερτούρα και βουτάτε τα μπισκότα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνετε να στεγνώσουν στο χαρτί και τα σερβίρετε αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Πηγή: sweetly.gr