Υλικά
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
200 gr. κιμά χοιρινό
4 φέτες ψίχα ψωμιού
2 κρεμμύδια ξερά
4-5 φύλλα δυόσμου
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
Θυμάρι
Ρίγανη
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Οδηγίες
Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.
Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (αν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).
Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.
Αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!
Πηγή: funkycook.gr