Υλικά
Για τα μπιφτέκια
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/3 κούπας τριμμένη φρυγανιά
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
θυμάρι
σκόρδο σκόνη
πάπρικα γλυκιά
1/2 κούπα ελαιόλαδο για το ταψί
Για το κριθαράκι
1 κούπα κριθαράκι
1 κούπα χυμό ντομάτας
3 κούπες νερό
αλάτι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, τα βάζουμε σε βαθύ ταψί, ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, αφαιρούμε τα μπιφτέκια, ρίχνουμε το κριθαράκι, το νερό, τη ντομάτα, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και μετά στο φούρνο για 40 λεπτά.
Στα 30 λεπτά βγάζουμε για λίγο και ανακατεύουμε προσεκτικά το κριθαράκι γύρω γύρω από τα μπιφτέκια.
Το μυστικό είναι να βγάλετε το φαγητό από το φούρνο όσο έχει ακόμα ζουμάκι γιατί θα τραβήξει και μετά θα γίνει σα “ζελέ” το κριθαράκι, οπότε αν δείτε ότι το κριθαράκι μένει χωρίς πολλά υγρά λίγο νωρίτερα από τα 40 λεπτά καλύτερα να το βγάλετε.
Πηγή: cometocook.blogspot.gr