Υλικά
Για τα μπιφτέκια
½ κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 φρυγανιές κοπανισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
ξύσμα + χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σόγια σος
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί
αλάτι, πιπέρι
Για το συνοδευτικό
1 πράσινη σαλάτα
ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια)
ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μίγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μίγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, και περιχύνετε με ένα ανάλαφρο dressing με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.
Πηγή: olivemagazine.gr – Ιωάννα Σταμούλου