Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο

27/05/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

½ κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 φρυγανιές κοπανισμένες

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί

ξύσμα + χυμό από μισό λεμόνι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας σόγια σος

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα

λίγο αλεύρι

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί

αλάτι, πιπέρι

Για το συνοδευτικό

1 πράσινη σαλάτα

ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια)

ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μίγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μίγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, και περιχύνετε με ένα ανάλαφρο dressing με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.

Πηγή: olivemagazine.gr –  Ιωάννα Σταμούλου

 

 

Previous Post

Κυριακή της Πεντηκοστής

Next Post

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Next Post
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ