Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 καρότα τριμμένα
2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος)
2 κρεμμύδια τριμμένα
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα ψωμιού χωρίς γλουτένη)
1 αυγό (προαιρετικά)
3 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα μπιφτέκια με λαχανικά, βάζοντας σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα.
Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄. Πλάθουμε 10 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ και πράσινη σαλάτα.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα.
Πηγή: argiro.gr